Welk ontwerp past bij je bedrijf?

Which design suits your businessOp deze pagina valt meer te lezen over hoe het juiste ontwerp voor een website gekozen kan worden. Dit is immers van vrij groot belang om niet per ongeluk bezoekers te misleiden terwijl dit misschien helemaal niet de bedoeling is. Als dit op een goede manier aangepakt wordt, zal dat uiteindelijk zorgen voor de juiste bezoekers en misschien nog wel belangrijker, tevreden bezoekers.

Goede content

Hier valt of staat eigenlijk al bijna alles mee. Als de teksten op een site niet duidelijk zijn zal dit vele mensen afschrikken. Spelfouten zijn al helemaal uit den boze. Kijk alles dus eerst goed na voordat een pagina of de gehele site echt gepubliceerd wordt. Laat het bijvoorbeeld eens door een buitenstaander lezen die je eerlijke feedback kan geven.

De juiste uitstraling

Het beeld wat bij een eerste bezoek gecreëerd wordt, is een belangrijke graadmeter voor wat iemand denkt als hij of zij voor het eerst op de site terecht komt. Denk dus na over het karakter dat de site precies moet uitstralen. Moet het serieus, abstract, vrolijk, overweldigend of juist erg zakelijk zijn? Stel jezelf deze vragen voordat het ontwerpproces van start gaat. Een designer krijgt zo een duidelijk beeld van je bedoelingen wat tot prima resultaten zal leiden. Alles draait uiteindelijk om een goede binnenkomer bij iedereen die je werk zal gaan zien.

Een passende indeling

Als het een bezoeker makkelijk gemaakt wordt zal deze dat altijd fijn vinden. Houd dus in gedachten dat het best wel gedetailleerde informatie mag bevatten, zolang het maar niet te overdreven wordt. Zo geldt dat ook voor de indeling qua onderwerpen en eventuele extra pagina´s. Het is goed om deze niet al te lang te maken zodat de aandacht van de lezer behouden wordt. Verdeel al je onderwerpen dus op een goede manier en probeer niet alles in een keer te willen vertellen.