Wat is e-commerce?

What is e-commerceEigenlijk is e-commerce een vrij ruim begrip. Daar waar de meeste mensen deze term wel bekend in de oren zal klinken, zal niet iedereen even goed weten wat het daadwerkelijk is. In principe is dit vrij simpel. Het staat ook wel bekend als e-business en is een verzamelterm voor transacties die online plaatsvinden. Doordat de term op meerdere afhandelingen van toepassing kan zijn is er niet echt een soort transactie waar deze naam in het bijzonder aan verbonden is. Door de term een nadere toelichting te geven en wat dieper in te gaan op de aard kun je hierover iets meer te weten komen. Zo zal het in plaats van alleen maar een vage marketingterm wat meer vorm beginnen krijgen.

Als we het over alle transacties hebben die online plaatsvinden zijn dat er natuurlijk miljoenen. Vooral vandaag de dag wordt er dusdanig veel gekocht, betaald en gehandeld op het internet dat deze cijfers extreem hoog oplopen. Al dit valt eigenlijk onder de term e-commerce. Deze kreeg voor het eerst wat meer bekendheid wereldwijd toen het online shoppen meer in opkomst kwam. Omdat momenteel nagenoeg iedereen hier wel ervaring mee heeft, is het niet meer dan normaal dat je zelf ook een onderdeeltje bent van e-commerce.

Hoe ontstond e-commerce?

Dit gebeurde al decennia geleden. Het kwam omdat banken toentertijd voor het eerst begonnen met het afhandelen van betalingen onderling over een soort eigen computernetwerk. Natuurlijk was dit allemaal verre van geavanceerd en ontwikkeld zoals alles op het internet dat nu is. Toch was het wel, waarschijnlijk onbewust, het originele ontstaan van de term e-commerce. Door alle onderdelen die daar door de jaren heen nog aan toegevoegd werden en er ook de komende jaren ongetwijfeld nog zullen bijkomen, zal het begrip alleen nog maar groeien. Op deze manier zal iedereen bekend worden met de term e-commerce.