Waar vind je de beste webdesigns?

Responsive Web DesignNatuurlijk op het internet zelf! Hoe kan het ook anders. Het is logisch dat iemand eerst eens rond wil shoppen om te kunnen zien wat er allemaal op de markt bestaat. Net als alles wat online gebeurt, worden ook webdesigns steeds geavanceerder. Dit heeft als voordeel dat ze steeds beter worden en mooier voor het oog. Veel websites spelen vandaag de dag dusdanig goed in op de bezoekende doelgroep dat je al heel wat inspiratie op kunt doen door simpelweg eens online rond te kijken.

Een aantal websites heeft lijstjes gemaakt met wat de beste digitale ontwerpen zijn voor een jaartal of voor een bepaalde categorie. Zo zul je zien wat de nieuwste trends op dit gebied zijn en wat de overeenkomsten zijn tussen een aantal van de topontwerpen. Ieder jaar weer is er ook een officiële verkiezing voor de beste website van het jaar. Er wordt bij deze verkiezing rekening gehouden met verschillende factoren. Het ontwerp is hier een groot en belangrijk onderdeel van.

Wat is responsive webdesign?

De term responsive webdesign zal mensen uit het vak als muziek in de oren klinken. Als je niet veel van online ontwerpen af weet of er net over begint te leren zal dit waarschijnlijk niet zo zijn, maar dat is helemaal niet erg. Het is wel goed om dan te weten te komen wat het precies inhoudt, omdat het steeds belangrijker wordt voor websites.

Eigenlijk betekent de term dat een site op een dusdanige manier ontworpen wordt dat het niet uitmaakt met wat voor apparaat je deze bezoekt. Dus of het nu een tablet, een gewone laptop of een telefoon is, de site zal hier automatisch op reageren en inspelen. Dit zorgt ervoor dat iedere bezoeker prettig door de pagina´s heen kan navigeren en altijd alles te zien krijgt op een scherm met de juiste groottes.