Maak je website aantrekkelijk voor toekomstige klanten

Make your website attractive to prospective customersHet is simpel genoeg: zonder een goede website kunnen de meeste bedrijven het tegenwoordig wel schudden. Zeker als ze veel op het internet willen doen zal dit een essentieel onderdeel van het bedrijf zijn. Tel daar nog een aantal goede social media pagina´s bij op en menig klant zal al een stuk eerder iets bij je willen afnemen. Hieronder worden een aantal punten weergegeven die kunnen helpen de ervaring tijdens het bezoek van een eventuele klant aangenaam te maken;

  • Zorg voor goede en duidelijke content
  • Maak de website gebruiksvriendelijk voor mobiele bezoekers
  • Houd het simpel wat de informatie betreft
  • Punten die belangrijk zijn moeten uitgelicht worden
  • Wees er zeker van dat de website niet traag werkt

De website van een bedrijf is een visitekaartje en een eerste indruk is heel belangrijk. Houd hier rekening mee met het opstellen van de pagina. Bedenk eerst goed wat je wilt uitstralen naar bezoekers toe en welke informatie zij te weten moeten komen tijdens een bezoek aan de website. Het ontwerp en de manier waarop men zich door de verschillende pagina´s kan navigeren zijn zeer belangrijk voor een positieve indruk.

Een mobiele website is een ander aspect waar niet te makkelijk over gedacht mag worden. Doordat de meeste bezoekers tegenwoordig met een mobiel apparaat online zijn moet dit in orde zijn. Er is niets vervelender voor iemand die op een site kijkt als teksten die niet duidelijk te lezen zijn of continue uitvergroot moeten worden.

Tenslotte zal het helpen om bepaalde onderwerpen die extra belangrijk zijn op een bepaalde manier te laten opvallen. Zo zal iemand die de website leest hier eerder naartoe navigeren wat natuurlijk de bedoeling is. Dit maakt van tevoren al duidelijk welke informatie belangrijker is dan andere. Als je dit doet zijn de teksten ook makkelijker te scannen voor bezoekers.